Näonahk terveks ja ilusaks Korea süsteemi järgi

Paljud on märganud, et Korea naised näevad isegi küpsemas eas väga head välja ja nende näo järgi on väga raske ära arvata, kui vanad nad on. Kindlasti mõjutab seda geneetika, toitumine, elustiil jne, aga tähtis osa on ka regulaarsel ja põhjalikul nahahooldusel. Nimelt on Lõuna-Koreas väga tugevalt juurdunud traditsioonid, kuidas naised oma näonaha eest hoolitsevad. Hommikused ja õhtused nahahoolduse protseduurid on iga Korea naise päeva tähtis osa. Järgnevas räägime sellest, kuidas Korea naised hoolitsevad oma näonaha eest, milles seisneb kuulus traditsiooniline Korea nahahooldus ja kuidas Korea kosmeetika kasutamine aitab viia oma nahahooldust uuele tasemele.

Traditsiooniline Korea nahahooldus ja Korea kosmeetika üldiselt on erinevalt Euroopa lähenemisest suunatud pigem probleemide ja vananemise ennetamisele, mitte tagajärgede likvideerimisele. Näiteks hakkavad Korea naised juba üsna varakult kasutama kortse ennetavaid vahendeid, mitte ei oota, kuni kortsud on juba tekkinud. Euroopas on millegi pärast levinud aga hoopis hirm kortsuvastaste vahendite ees, ja neid hakatakse kasutama pigem küpsemas eas, kui sügavad kortsud on juba tekkinud ja neist lahti saada on juba väga raske, kui mitte võimatu.

Korea inimesed mõtlevad pigem ette ja üritavad nahaprobleeme ennetada. Samuti pööratakse Koreas oluliselt rohkem tähelepanu just nahahooldusele, mitte dekoratiivkosmeetikale, sest kui näonahk on ilus ja terve, siis ei ole ka nii palju nahapuudusi, mida meigiga peita. Võib öelda, et üritatakse pigem investeerida naha tervisesse kui tegeleda tekkinud nahaprobleemide peitmise või likvideerimisega. Sellist lähenemist toetab mitmeetapiline Korea nahahoolduse süsteem, mis seisneb mitme erineva toimega vahendi kasutamises samm-sammult õiges järjekorras selleks, et naha erinevaid kihte efektiivsemalt mõjutada. Selline põhjalik nahahooldus on Korea naiste seas tugevalt juurdunud traditsioon, mida emad õpetavad oma tütardele ja nii põlvest põlve. Kas Teie ema on Teid õpetanud, kuidas oma naha eest hoolitseda?

Originaalne Korea nahahooldus koosneb 10-st erinevast sammust. Korea naiste jaoks tundub see täiesti normaalne, Euroopa inimese jaoks võib aga tunduda liiga keeruline ja aeganõudev. Antud artiklis vaatleme veidi lihtsustatud nahahoolduse süsteemi. See võtab veidi vähem aega ja seda on jõukohane järgida igal naisel, kuid sellegi poolest on see süsteem väga efektiivne ja aitab märgatavalt parandada naha seisukorda. Selline süsteem annab kokku täiusliku koduse nahahoolduse, mis on väga hea investeering oma naha tervisesse.

Korea kosmeetika

Korea kosmeetika vahendid ja nende kasutamise järjekord

Samm #1: meigieemaldus

Üks olulisemaid samme on kindlasti meigieemaldus ja naha puhastamine. Kui nägu ei puhastata piisavalt hoolikalt, siis selle tagajärjel ummistuvad poorid, nahk ei hinga, tekivad komedoonid, poorid laienevad, samuti ei omasta korralikult puhastamata nahk kosmeetikat. Teine probleem seisneb selles, et kui kosmeetilisi vahendeid kanda mitte piisavalt puhtale näonahale, siis koos kreemiga võib naha sisse tungida ka mustus ja erinevad kahjulikud ained, mis linnaõhus hõljuvad ja naha pinnale jäävad. Võib öelda, et kui nahk ei ole piisavalt puhas, siis ülejäänud kosmeetika kasutamine ei oma mõtet, see on raha raiskamine, sest nahk ei võta seda omaks. Näopuhastus on seega kõige alus. Näiteks kui Teil on piiratud vahendid ja olete sunnitud valima, kas osta kvaliteetsed näopuhastustooted või kallis kreem, siis valige kindlasti head ja kvaliteetsed näopuhastustooted, sest ilma selleta ei anna ka hea kreem midagi.

Korea naised võtavad üldjuhul meigi maha spetsiaalse meigieemaldusõliga (hüdrofiilne õli). See on spetsiaalne õli, mis veega kokkupuutes muutub emulsiooniks. Tekkinud emulsioon lahustab kergelt ka kõige kindlamat kosmeetikat ning eemaldab meigijäägid ka pooride seest. Õli suur eelis on ka see, et ta niisutab nahka, mitte ei kuivata nagu paljud meigieemaldusvahendid. Meigieemaldusõli on Korea kosmeetika lahutamatu osa.

Essential Cleansing Oil – niisutav allergeenivaba meigieemaldusõli

Meigieemaldusõli

Pärast õli on soovitatav kasutada lisaks ka näopesuvahtu, et eemaldada õli ja lahustunud kosmeetika jäägid. Hommikul kasutatakse ainult näopesuvahtu.

Egg Corset Foam – näopesuvaht munakollastega

Näopesuvaht

Samm #2: toonik

Pärast naha puhastamist on järgmine samm – toonik (Toner). Tooniku eesmärk on niisutada ja pehmendada nahka, taastada pH taset, toniseerida ning valmistada ta ette ülejäänud kosmeetika pealekandmiseks. Kui pesta nägu veega, eriti kui vesi on kare, siis hakkab nahk kohe kuivama. Nii üllatav, kui see ka poleks, aga vesi kuivatab nahka. Toonikut tuleks kasutada 5 sekundi jooksul pärast näo pesemist, et takistada selle kuivamist. Kui nahk on kuiv, siis ta ei omasta nii hästi kosmeetikat. Toonik on seega väga tähtis, sest ilma selleta ei võta nahk jällegi ülejäänud vahendeid omaks. Levinud väärarusaam on see, et toonik on meigi eemaldamiseks. Toonik, nagu nimigi ütleb, on siiski naha toniseerimiseks.

Vital Bright Toner – toonik C-vitamiiniga

Toonik

Samm #3: seerum/essents

Seerum (või essents) on hästi kerge tekstuuriga, kuid väga kontsentreeritud vahend, kus on palju toitaineid, ja toimeained kontsentreeritud kujul. Seerum pääseb sügavale naha sisse ja mõjutab naha alumisi kihte seest poolt. Kuna seerum on kontsentreeritud, siis seda ei ole palju vaja, piisab täiesti paarist tilgast. Seerumeid on erinevaid, mõned on pipetiga, mõned pumbaga. Korea seerumid on väga hea imenduvusega, nad on väga kerged ega jäta nahka kleepuvaks. Seerumi asemel võib kasutada ka essentsi (sarnane, aga veidi teise tekstuuriga). Kontsentreeritud seerum on Korea kosmeetika üks alustalasid, ilma milleta ei möödu ühegi Korea naise nahahooldusrutiin.

Marine Active Serum – niisutav seerum hüaluroonhappe ja merevetikatega

Korea seerum

Samm #4: emulsioon

Pärast seerumit näeb Korea nahahooldus ette emulsiooni (Emulsion) kasutamist. Emulsioon on väga kerge kreem, mõnikord isegi vedel. Emulsioon pääseb sügavamale naha sisse kui tavaline kreem ja mõjutab naha keskmisi kihte. Kuna emulsioon on kerge tekstuuriga, siis võib näiteks hommikul meigi alla panna ainult emulsiooni ja õhtul kas kreemi või mõlemat – emulsiooni ja siis kreemi. Emulsioon võib suvel ka asendada kreemi, kui tahetakse midagi kergemat. Paljud Korea kosmeetika brändid toodavad emulsioone, sest seda peetakse isegi tähtsamaks kui näokreem.

Aloe Fresh Emulsion – niisutav ja rahustav emulsioon aaloega

Emulsioon

Samm #5: näokreem ja silmakreem

Näokreem mõjutab kõige rohkem naha pindmist kihti. Korea nahahooldus näeb ette, et näokreemi tuleks kasutada ainult siis, kui tunnete, et nahk vajab veel rohkem niisutust, toitmist või kaitsmist. Näokreem ei ole seega kohustuslik, seda tuleks kasutada vajaduse korral. Kui näonahk on heas korras, siis piisab täiesti ka emulsioonist.

Wrinkle Snail System Cream – vananemisvastane ja taastav näokreem teolimaga

Näokreem

Silmade ümber tuleks kasutada spetsiaalset silmakreemi, mitte tavalist näokreemi, sest silmade ümber on nahk palju õrnem ja vajab erilist hoolt.

Wrinkle System Eye Cream – pinguldav silmakreem kollageeniga

Silmakreem

Nagu näete, siin ei ole midagi keerulist, kõigest 5 sammu. Selline igaõhtune ja -hommikune rituaal ei võta üldse palju aega. Leidke endale kõigest 10 minutit hommikul ja õhtul ja Teie nahk tänab Teid! Korea nahahoolduse süsteem teeb nahaga imesid, kuid seda peab tegema põhjalikult ja regulaarselt. Paljud Korea kosmeetika firmad toodavadki oma toodete sarju nii, et nad sisaldaksid kõiki vajalikke vahendeid Korea nahahoolduse süsteemi järgi. Sellise süsteemi järgimine on investeering oma naha tervisesse, mis tagab loomuliku ilu. Jätke meelde, ilus nahk on terve ja hoolitsetud nahk!

Siin on kirjeldatud 10-etapiline Korea nahahoolduse süsteem: https://sokoglam.com/pages/the-korean-skin-care-routine

1 Comment

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga