Fermenteeritud kosmeetika – mis see on ja milles seisneb selle kasu?

Viimase aja kuum sõna kosmeetika maailmas on fermenteeritud kosmeetika. Fermenteeritud kosmeetikat on toodetud juba üle 10 aasta, peamiselt Lõuna-Koreas ja Jaapanis, aga just viimasel ajal on see muutunud väga tugevaks trendiks ja järjest enam kaubamärke hakkavad tootma fermenteeritud sarju. Tänapäeval on praktiliselt igal vähegi tugeval Korea kosmeetika brändil olemas vähemalt üks fermenteeritud kosmeetika sari. Huvitav miks? Antud artiklis räägime sellest, mis on fermenteeritud kosmeetika, mille poolest ta erineb tavalisest ja mis temas nii head on.

Viimasel Ilumessil rääkisime mõne kliendiga The Skin House toodetest ja mainisime muuseas, et meil on olemas fermenteeritud kosmeetika sari, mille peale vastas klient, et talle ei meeldi lõhnastatud kosmeetika. Sellest tekkiski mõte, et peaks lugejatele natuke rohkem tutvustama seda, mis on fermenteeritud kosmeetika.

Mis on fermeneerimine?

Tegelikult ei ole fermenteerimine lõhnaga kuidagi seotud. Fermenteerimine ei tähenda lõhnastamist. See on keeruline võõrsõna, aga tähendab see hoopis kääritamist. Näiteks vanaema purki pandud hapukapsas on fermenteeritud, samamoodi keefir ja vein 🙂 Kääritatud-hapendatud e. fermenteeritud toite on valmistastud aastasadu, eriti oluline oli see siis, kui ei olnud külmikuid, sest hapendatud toit säilib kauem. Aga see ei ole ainuke põhjus, hapendatud toit on ka väga kasulik.

Lihtsalt öeldes on fermenteerimine – kääritamise protsess bakterite või pärmseente organismis sisalduvate ensüümide mõjul. Selle protsessi käigus toimub orgaaniliste ainete lagundamine ning teistsuguste ainete moodustamine.

Milles seisneb fermenteeritud kosmeetika kasulikkus?

  1. Väiksemad molekulid. Kääritamise käigus muutuvad molekulid palju väiksemaks. Tänu sellele pääseb fermenteeritud kosmeetika kiiremini ja sügavamale naha sisse kui tavaline kosmeetika ning organism omastab seda paremini tänu väikestele molekulidele. Juba ainuüksi selle pärast on fermeneeritud kosmeetika mitu korda efektiivsem.
  2. Rohkem vitamiine ja muud kasulikku. Nii nagu kääritatud toidus on rohkem toitaineid, vitamiine ja antioksüdante ja nad on rohkem kontsentreeritud, samamoodi ka kosmeetikas. Fermenteeritud kosmeetikas on rohkem vitamiine (eriti B-grupi vitamiine), mineraale, omega-3 rasvhappeid, antioksüdante ja mitmesuguste probiootilisi tüvesi. See teeb fermenteeritud kosmeetika palju efektiivemaks.
  3. Säilib kauem. Hapendatud toitu tehti vanasti selleks, et ta säiliks kauem. Ka fermenteeritud kosmeetika säilib kauem kui tavaline. Kääritamine takistab patogeensete bakterite paljunemist, tänu sellele lisatakse kääritatud kosmeetikasse oluliselt vähem säilitusaineid.
  4. Detoks. Kääritamise käigus toimub detoksifikatsioon, tänu sellele on fermenteeritud kosmeetikas oluliselt vähem toksiine ja muid kahjulikke aineid. Fermenteeritud kosmeetika on seega palju nahasõbralikum ja sobib paremini tundlikule ja allergilisele nahale.

Kõik see teeb fermenteeritud kosmeetika palju efektiivsemaks, ohutumaks ja sobilikumaks tundlikule nahale. Fermenteerimine teeb kosmeetika mahedamaks ja nahasõbralikumaks. Ka vananemisvastane toime on kääritatud kosmeetikal palju tugevam. Fermenteeritud kosmeetika niisutab ja kaitseb paremini nahka, toidab vitamiinidega, silub efektiivsemalt kortse, taastab, uuendab ja värskendab nahka, teeb naha terveks ja ilusaks. Kui teil on tundlik või probleemne nahk ja teil on väga raske leida kosmeetikat, mis sobiks teie nahale, siis soovitame väga proovida mõnda fermenteeritud sarja, see võib teie nahale palju paremini sobida.

Pildil on kujutatud tooraine enne fermenteerimist ja pärast. Vasakule paremale: Heartleaf Houttuynia, Job’s tears, roheline tee.Tooraine fermenteerimine

The Skin House tootja Koreas

The Skin House tootja on fermenteeritud kosmeetika tootmise poolest väga kuulus. Nimelt on nad patenteerinud madalatel temperatuuridel fermenteerimise meetodi, mille käigus kosmeetikat ei kuumutata. Kuumutamisel kaob teatavasti suur osa vitamiine ja mineraale ära. Kui kosmeetikat ei kuumutata, siis kõik kasulikud ained jäävad alles ja tooted on maksimaalselt efektiivsed. Samuti on The Skin House tootja kuulus fermenteeritud ženšenni juure ekstrakti tootmise poolest. Ženšenni taime kasvatatakse täpselt 6 aastat, sest on leitud, et just 6-aastasel ženšenni taimel on kõige tugevam ja kasulikum vananemisvastane toime. Nende poolt toodetud fermenteeritud ženšenni ekstrakt on niivõrd hinnaline ja kõrge kvaliteetidega, et seda ostavad paljud teised brändid üle maailma. Siin saab The Skin House brändist natuke lähemalt lugeda: https://theskinhouse.ee/meist/

The Skin House brändil on terve fermenteeritud kosmeetika sari Wrinkle Away, mis koosneb booster-essentsist, emulsioonist, näokreemist ja silmakreemist. Selles sarjas on koondunud kõik parimad fermenteeritud kosmeetika omadused ja kasutatakse ainult kõige kvaliteetsemat toorainet.

Fermenteeritud kosmeetika sari The Skin House Wrinkle Away

Booster-essentsi kasutatakse pärast näo pesemis esimese vahendina, see käivitab naha taastumise protsessid, peatab naha kuivamise, tasakaalusab pH taset ja valmistab naha ette ülejäänud kosmeetika kasutamiseks. Booster asendab toonikut ja seerumit. Emulsioon on hästi kerge kreem, mis pääseb sügavamale naha sisse ja mõjutab naha keskmisi kihte. Näokreemil on lisaks tugevatele vananemisvastastele omadustele ka tugev kaitsevõime. Silmade ümber on nahk palju õrnem ja õhem, seetõttu on soovitatav silmade ümber kasutada spetsiaalset silmakreemi, mitte tavalist näokreemi.

Fermenteeritud on ka vananemisvastane kaelakreem The Skin House AP II Neck Cream. Paljud naised hoolitsevad oma näonaha eest, aga unustavad hoolitseda ka kaela- ja dekolteepiirkonna eest, kuid just kaelanaha seisukord reedab tihti naise vanust.

Samuti on meil šampoon Dr. Camucamu Hair Shampoo ja juuksepalsam Dr. Camucamu Hair Rinse Amazonase marjadega, mis sisaldavad samuti fermenteeritud toorainet. Antud šampoon sai sel aastal Lätis Pastaiga ajakirja poolt parima juuksetoote tiitli.

Sooduskood ja testerid

Wrinkle Away sarja saab proovida ka Tallinna Kaubamaja Ilumaailmas ning Nautica keskuse Tradehouse Ilukaubamajas. Meie kodulehelt saab tellida nii testreid kui täistooteid. Jagame ka väikest saladust, sooduskoodiga FERMENTEERITUD kehtib 20% soodustus meie kodulehel kogu fermenteeritud kosmeetikale (Wrinkle Away sari, juuksetooted ja kaelakreem).

Mizon brändil on ka üks väga hea fermenteeritud booster-essents: http://www.mizon.ee/et/a/mizon-skin-power-original-first-essence-fermenteeritud-booster-essents-galactomyses-parmseentega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga