Paljas Porgand: Korealaste 5 sammu veatuks näonahaks

Elanud Austraalias ja reisinud ringi Aasias, olen alati imestanud, kuidas on võimalik, et korealastel (ja üldse asiaatidel) on nii sile, nooruslik ja veatu nahk?! Kindlasti mõjutab seda geneetika, toitumine, elustiil jne, aga tähtis osa on ka regulaarsel ja põhjalikul nahahooldusel. On neil siis varrukas mõni salanipp? Ma siis uurisin ja tegin tutvust Korea kosmeetikaga, et teada saada, sest tuleb välja, et Koreal ongi nahahooldusele omamoodi lähenemine. Uurime järele, mis on teistmoodi ja kuidas ka meie seda järele proovida saaks! Selle nimel sooritasin ma The Skin House e-poes ostu ning valisin välja tooted, mis võiksid just mulle enim sobida.

Ennetamine

Nimelt on Lõuna-Koreas väga tugevalt juurdunud traditsioonid, kuidas naised oma näonaha eest hoolitsevad. Hommikused ja õhtused nahahoolduse protseduurid on iga Korea naise päeva tähtis osa. Eurooplastele on tavapäraseks nahaprobleemide likvideerimine või maskeerimine, kui korealastel hoopis nende ennetamine.

Näiteks hakkavad Korea naised juba üsna varakult kasutama kortse ennetavaid vahendeid, mitte ei oota, kuni kortsud on juba tekkinud. Meil on millegi pärast levinud aga hoopis hirm kortsuvastaste vahendite ees, ja neid hakatakse kasutama pigem küpsemas eas, kui sügavad kortsud on juba tekkinud ja neist lahti saada on juba väga raske, kui mitte võimatu. Tean omast käest öelda, kuidas mindki on vanemad hirmutanud, et emme kortsuvastast kreemi ei tohi kunagi kasutada, muidu nahk muutub sõltuvaks ja nii tekivadki kortsud. Korea inimesed aga mõtlevadki pigem ette ja üritavad nahaprobleeme just ennetada.

Traditsioonid

Samuti pööratakse Koreas oluliselt rohkem tähelepanu just nahahooldusele, mitte dekoratiivkosmeetikale, sest kui näonahk on ilus ja terve, siis ei ole ka nii palju nahapuudusi, mida meigiga peita. Pigem investeeritakse naha tervisesse kui tegeletakse juba tekkinud nahaprobleemide peitmise või likvideerimisega. Põhjalikud nahahooldusrutiinid on Korea naiste seas tugevalt juurdunud traditsioon, mida emad õpetavad oma tütardele ja nii põlvest põlve. Küll oleks olnud tore, kui ka mind oleks noorena õpetatud, kuidas oma naha eest korrektselt hoolitseda.

Igapäevase nahahoolduse 5 etappi

Korea naised usuvad mitmeetapilisse nahahoolduse süsteemi, mis seisneb mitme erineva toimega vahendi kasutamises samm-sammult õiges järjekorras selleks, et naha erinevaid kihte efektiivsemalt mõjutada. Järgnevalt jagan teiega Korea süsteemi täiuslikuks koduseks nahahoolduseks, mis on väga hea investeering oma naha tervisesse. Et kõiki etappe ka rakendada, käisin The Skin House (Lõuna-Korea kõrgekvaliteetne kosmeetikabränd) tootevalikuga Tallinna Kaubamaja Ilumaailmas tutvumas. Konsultandi abil valisime välja just minu näonahale kõige sobilikumad tooted. Seejärel tellisin need samad tooted nende kodulehelt, kus on käimas kampaania, et suve lõpuni saab sooduskoodiga “SUVI” -15% igalt tellimuselt. Lisaks saab tasuta tellida proovipakke, s.t. enne täistoote ostmist saab tellida proovipaki (10 erineva toote testrid) täiesti tasuta, maksta tuleb vaid saatmise eest. Neil on 2 erinevat proovipakki, üks on mõeldud noorematele kui 30 a. ja teine 30+.

#1 Meigieemadus

Üks olulisemaid samme on aati meigieemaldus ja naha puhastamine. Kui nägu ei puhastata piisavalt hoolikalt, siis selle tagajärjel ummistuvad poorid, nahk ei hinga, tekivad komedoonid, poorid laienevad ning korralikult puhastamata nahk ei omasta kosmeetikat. Kui kosmeetilisi vahendeid kanda mitte piisavalt puhtale näonahale, siis koos kreemiga võib naha sisse tungida ka mustus ja erinevad kahjulikud ained naha pinnalt.

Ühesõnaga, kui nahk ei ole piisavalt puhas, siis ülejäänud kosmeetika kasutamine on raha ja naha raiskamine. Seega on põhjalik näopuhastus kõige alus. Seega kui on valida, kas investeerida rohkem näopuhastusvahenditesse või kallisse kreemi, siis nüüd teate, kumb on olulisem!

Korea naised võtavad üldjuhul meigi maha spetsiaalse meigieemaldusõliga (hüdrofiilne õli). See on spetsiaalne õli, mis veega kokkupuutes muutub emulsiooniks. Tekkinud emulsioon lahustab ning eemaldab meigijäägid ka pooride seest. Õli suur eelis on ka see, et ta niisutab nahka, mis teeb sellest Korea kosmeetika lahutamatu osa.

Korea kosmeetika: The Skin House Rice Active Cleansing Water

Mina oma niigi rasuse naha jaoks aga õli ei tellinud, vaid hoopis efektiivse üheetapilise näovee, mis puhastas näo õrnalt mustusest ja ka kõige tugevamast meigist. See sisaldab looduslikke niisutavaid ja leevendavaid koostisosi nagu kääritatud pruuni riisi kliid ning avokaado-, seebipuu, papaia- ja teekummeli ekstrakt, mis hoiavad naha niiskustaset ning varustavad nahka toitainetega ka pärast riisivee kasutamist. Sobib eelkõige tundliku naha hooldamiseks, kuna ei sisalda mineraalõlisid ning kunstlikke värv- ja säilitusaineid.

#2 Toonik

Pärast naha puhastamist on järgmine samm naha toniseerimine toonikuga. Tooniku eesmärk on niisutada ja pehmendada nahka, taastada pH taset, toniseerida ning valmistada ette ülejäänud kosmeetika pealekandmiseks. Näo pesemine veega kuivatab nahka, eriti kui vesi on kare. Toonikut tuleks kasutada 5 sekundi jooksul pärast näo pesemist, et takistada selle kuivamist. Kui nahk on kuiv, siis ta ei omasta nii hästi kosmeetikat. Levinuim väärarusaam on, et toonik on meigi eemaldamiseks. Toonik, nagu nimigi ütleb, on siiski naha toniseerimiseks.

Toonikut olen kasutanud ma alates pubekaeast ning see on olnud lahutamatuks osaks mu näohooldusrutiini juures. Esimesed aastad kasutasin minagi seda meigi eemaldamiseks, kuid läbinud esimesed teabetööd, sai viga parandatud. The Skin House e-poest tellisin selle tarbeks poore ahendava, niisutava ja mõõdukalt helestava tooniku, et hoida aknet kontrolli all ja et punnidest ei jääks tumedaid pigmendilaike selle põletava päikesega. Toote pulbrilised koostisosad hoiavad rasu tekkimise kontrolli all, ahendavad poore ning muudavad nahatooni ühtlasemaks.

Korea kosmeetika: The Skin House White Tightening

Eriti probleemse naha puhul soovitan kasutada spetsiaalset Dr. Clear spreitavat toonikut teepuuõliga. Spreiga väldid bakterite sattumist põletikulisele nahale. Toonikus sisalduv teepuuõli vähendab põletikku, hoiab rasu- ning niiskustasakaalu nahas ja ei jäta nahka kleepuvaks. Lihtsalt pihusta toonikut probleemsele nahale, isegi vatti pole vaja. Nägu on pärast mõnusalt värske.

#3 Seerum

Seerum on hästi kerge tekstuuriga, kuid väga kontsentreeritud vahend, kus on palju toitaineid ja toimeained kontsentreeritud kujul. Seerum pääseb sügavale naha sisse ja mõjutab just naha alumisi kihte. Kuna seerum on kontsentreeritud, siis seda ei ole üldse palju vaja, piisab täiesti paarist tilgast. Seerumeid on erinevaid, mõned on pipetiga, mõned pumbaga. Korea seerumid on väga hea imenduvusega, nad on väga kerged ega jäta nahka kleepuvaks. Seerumi asemel võib põhimõtteliselt kasutada ka essentsi, mis on veidi teise tekstuuriga. Kontsentreeritud seerum on Korea kosmeetika üks alustalasid, ilma milleta ei möödu ühegi Korea naise nahahooldusrutiin.

Seerum on olnud mulle sõbraks umbes viimased 4 aastat ning see on mu näohooldusrutiini lemmikosa. Alati pärast seerumi pealekandmist muutub nahk imepehmeks! Enam ei kujutaks ma näohooldust ilma selleta ettegi. Läbipaistev geeljas poore ahendav niisutav seerum imendub kiirelt naha sisse, pinguldades seda ja ahendades poore, mistõttu nahk muutub siledamaks. Ühtlasi muudab nahatooni veidi heledamaks ja säravamaks, sobides nii just tuhmunud ja väsinud ilmega nahale.

Korea kosmeetika: The Skin House Dr. Clear

Kellel jällegi aknele kalduv probleemne nahk, siis soovitan pigem patenteeritud koostisega Dr. Clear tootesarja seerumit. Seerum sisaldab Ecocerti poolt sertifitseeritud koostisosi (mets-kassinaeri õieekstrakt, hariliku iisopi ekstrakt, Davidi budleia ekstrakt), mis kontrollivad rasu tootmist ja poore ning värskendavad jumet.

#4 Emulsioon

Pärast seerumit näeb Korea nahahooldus ette emulsiooni kasutamist. Emulsioon on väga kerge kreem, koostiselt suisa vedel. Emulsioon pääseb sügavamale naha sisse kui tavaline kreem ja mõjutab naha keskmisi kihte. Kuna emulsioon on kerge tekstuuriga, siis võib näiteks hommikul meigi alla panna ainult emulsiooni ja õhtul kas kreemi või mõlemat – emulsiooni ja siis kreemi. Emulsioon võib suvel ka asendada kreemi, kui tahetakse midagi kergemat. Paljud Korea kosmeetika brändid toodavad vaid emulsioone, sest seda peetakse isegi tähtsamaks kui näokreemi. Järjekordne müstika mu jaoks, olnud seni ise vaid näokreeme kasutanud!

Kuna mul kodus endal ühtegi näoemulsiooni polnud, siis tellisin nii helestava ja poore ahendava emulsiooni, mis kontrollib ja tasakaalustab naha rasu- ning niiskustaset nii, et poorid aheneksid ja nahatoon muutuks säravaks ning ühtlaseks, kui ka Dr. Clear losjooni probleemsele nahale, mis kontrollib rasu teket ja poore ning leevendab aknet ja ärritusi, nahka seejuures kuivatamata ja ärritamata. Mõlemad emulsioonid on nii kerge koostisega, et imenduvad lausa sekundiga. Toodete lõhn on ka lihtsalt imestama panevalt mõnus ja värske!

#5 Näo- ja silmakreem

Näokreem mõjutab kõige rohkem naha pindmist kihti. Korea nahahooldus näeb ette, et näokreemi tuleks kasutada ainult siis, kui nahk vajab veel rohkem niisutust, toitmist või kaitsmist. Näokreem ei ole seega kohustuslik, vaid seda tuleks kasutada vajaduse korral. Kui näonahk on heas korras, siis piisab täiesti ka emulsioonist. Kreemiks sobis mulle hästi poore ahendav ja niisutav näokreem, mis kontrollib ja tasakaalustab naha rasu- ning niiskustaset, vajadusel varustab nahka lisaniiskusega. See on nagu emulsjoongi väga kerge koostisega, suisa geeljas, ja imehea lõhnaga! Lisaks ahendab poore ja muudab naha siledamaks. Kreemil on ka mõõdukas helestav efekt, mis ühtlustab nahatooni. Seega sobib hästi tuhmunud ja väsinud ilmega nahale.

Korea kosmeetika: The Skin House White Tightening Cream

Mul veel kortse õnneks pole, kuid otsustasin Korea ennetuspoliitikada kaasa minna ja ära proovida. Nii tellisin endale silmade ümber kasutamiseks kõrge elastsusega silmaümbruskreemi vananemise ennetamiseks, mis sisaldab kollageeni ja adenosiini ning võitleb kortsude ja tumedate silmaalustega. Silmaümbruskreemi kasutamine on jõudnud minuni alles aasta tagasi. Mul olid varem ikka tumedamad silmealused ning ei teadnud, et silme all ei tohiks kasutada tavalist näokreemi. Sealne nahk on nii palju õhukesem ja õrnem, vajades alati spetsiaalset hoolt ja selleks ette nähtud toodet.

Selline ongi korealaste igaõhtune ja -hommikune näohooldusrituaal, mis ei võta üldse palju aega. Hoolduseks kulub kõigest 10 minutit nii hommikul kui õhtul. Sellise süsteemi järgimine on investeering oma naha tervisesse, mis tagab loomuliku ilu. Ilus nahk on terve ja hoolitsetud nahk! Süvahoolitsuse jaoks tellisin ma veel paar põnevat ja omapärast toodet:

  1. Rasueritust kontrolliv koorija kakao ekstrakti ja musta suhkruga – Puhastava toimega kakaoekstrakti ning musta suhkrut sisaldav koorija, mis eemaldab komedoonid ja mustuse nina- ja lõuapiirkonna pooridest.
  2. Tume geeljas vahutav mask puusöe ja teolima ekstraktiga – tänu oma tugevale imamisvõimele puhastab nahalt mustuse ja rasu. Mullid tungivad sügavale pooridesse ning eemaldavad sealt mustuse. Pidev mullitamine eemaldab surnud naharakud ja puhastab poore, nahk muutub taas puhtaks. Teolima on vananemisvastase, taastava ja haavu parandava toimega.
  3. Marine Bounce Sleeping Pack öömask – öömask töötab öösel, kui aktiveeruvad kõik naha taastumisprotsessid. Maskis sisalduvad efektiivsed koostisosad noorendavad nahka, rahustavad põletikke, siluvad kortse, toidavad ja niisutavad nahka terve öö jooksul.
  4. Lokaalne SOS-vahend vistrikele – Kollane pehme pulber, mis hooldab nii meeste kui ka naiste tundliku naha probleemseid kohti. Kui toodet kasutada öösel, aitab see kontrollida rasust nahka, ahendada suurenenud poore ning kuivatada ja rahustada vistrikke ühe ööga.

Kui sul tekkis huvi The Skin House toodete vastu, siis soovitan kasutada nende selle suve sooduskoodi “SUVI”, mis annab -15% soodustust! Lisaks pakuvad nad tasuta tarnet alates 29€.

Kas sina rakendad kõiki ülaltoodud etappe oma näohoolduses? Kas sul on ka teistega jagada mingeid nippe? Kas oled The Skin House tooteid proovinud?

Teksti ja piltide autor: Paljas Porgand, https://paljasporgand.ee/korealaste-5-sammu-veatuks-naonahaks/

2 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga